Dante*wandeling Nijmegen

In de voetsporen van Dante

Een theatrale literaire avondwandeling
i.s.m. Vincent de Paul Center Nederland

 

Donderdag 16 september extra wandeling.

Op deze speciale zomeravond wordt u op de aanvangslocatie door regisseur Teresa van de Ven ingeleid in Italië’s grootste literaire meesterwerk: ‘La Divina Commedia’ van Dante Alighieri. Zij neemt u vervolgens al vertellend mee de bossen in zodat u, tijdens een stille wandeling, zelf Dantes queeste ondergaat. Onderweg ontmoet u de hoofdfiguren uit het meesterwerk Dante en Vergilius die citeren uit de proza. Laat u meeslepen in dit bijzondere verhaal, omringd door de natuurgeluiden en de prachtige live gezongen liederen door sopraan Rianne Wilbers. 

De thema’s die Dante (1265) aanraakt in zijn reis, zijn juist nú weer zeer actueel. Nu dienen confrontaties met grote morele dilemma’s zich aan in onze samenleving; onophoudelijk en transparanter dan ooit. Denk aan politiek, gezondheidszorg, scholen, verkeer, bedrijven en banken, maar vooral ook in onze dagelijkse omgang met geliefden, vrienden en collega’s.

‘La Divina Commedia’ is een reis-naar-binnen, in onszelf. De route begint bij Inferno (de Hel) waar onze onbewuste driften en verlangens ons eigen leed creëren. Vervolgens langs Purgatorio (Louteringsberg) waar we getest worden op onze morele dilemma’s. De reis eindigt in Paradiso (Paradijs) waar hèt ultieme moment van inzicht en zelfverwerkelijking duidelijk wordt; de teruggevonden verbinding met onszelf en ‘Het Geheel der Dingen’.

regisseur/spreker: Teresa van de Ven
sopraan: Rianne Wilbers
acteurs: Jacques Offenbach en Herman Verhaaren
productie: Wilfried van der Grinten


dinsdag 14 september 2021 uitverkocht

donderdag 16 september 2021

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg

Duivelsberg 1, 6572 BE  Berg en Dal

16:30 uur inleiding
17:15 uur Dante wandeling
19:30 uur informeel nagesprek, drankje 

Meer info en reserveren

Wilt u op eigen gelegenheid nog vóór de inleiding een hapje eten bij het Pannenkoekenrestaurant, reserveer dan via 024 6841439

 

Kijk ook op www.via-dante.nl