Muziektheater ‘Helse Liefde’

Muziektheater ‘Helse Liefde’

een missionair project van de Mgr. Schraven Stichting

 

‘Helse liefde’ is een voorstelling waarin het verhaal van de Nederlandse bisschop Frans Schraven spil en inspiratiebron vormt.

De historische achtergrond

China – 1937. Tijdens de Japanse bezetting redde Frans Schraven het leven van honderden vrouwen die door de Japanners als seksslavinnen meegenomen dreigden te worden. Frans Schraven en zijn acht medewerkers betaalden daarvoor een hoge prijs: zij werden door de Japanners levend verbrand.

De voorstelling

‘Helse liefde’ gaat over Louise, een vrouw anno nu, die door haar man wordt mishandeld. Door de ontmoeting met een voorbijganger in het park komt ze in aanraking met het verhaal van Frans Schraven. Het is voor Louise het begin van de zoektocht naar haar eigen innerlijke kracht en een uitweg uit haar benarde situatie.

Repetities & première & uitvoeringen

De première was op 9 oktober 2022 in de kerk van Lottum zijn, geboorteplaats van Frans Schraven. Zodra locaties en data van uitvoeringen bekend zijn, vindt u deze op websites / facebook hieronder. Vanwege de heftige thematiek, is nazorg op locaties aanwezig.

Een uitvoering aanvragen?

Deze bijzondere Passie kan overal in Nederland worden uitgevoerd, bij voorkeur in kerken. De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur.

Projectleider

Roel Verheggen is projectleider, o.a. bekend van de Maria Passie, is musicus, regisseur en dirigent. Hij heeft ook het script geschreven van de passie.
#roelverheggen

Meer informatie

Website van het muziektheater: www.helseliefde.com
Mgr. Schraven Stichting: www.mgrschraven.nl

In samenwerking met stichting Zusterwerk en Vincent de Paul Center Nederland