Existentiële Zielzorg

Existentiële Zielzorg. Lezing door Prof. Dr. M.P.J. van Knippenberg

Existentiële zielzorg richt zich op het verhaal van mensen over hun levensweg. Het traject dat zij afleggen tussen hun geboorte en hun dood.
Geen traject is hetzelfde, laat staan het verhaal hierover. De verhaallijn rond transcendentie ‘Tussen naam en identiteit’ is een model van zielzorg rond de vraag “Wie ben ik?” Dit model gaat uit van een voortdurend variërend antwoord op die vraag, wat als verhaal te vertellen is. In ieders verhaal spelen de vraag naar zin, het proces en de identiteit een rol. De alledaagse werkelijkheid in elk verhaal herbergt het geheim, dat de ziel recht kan doen op de route van naam naar identiteit.

In het zeer kort enige info over Tjeu. Tjeu van Knippenberg is emeritus-hoogleraar praktische theologie aan de universiteiten in Utrecht en Tilburg. Hij is opgeleid tot priester en gewijd bij de Lazaristen. Hij was werkzaam in het centrum voor oecumene, bij een ziekenhuispastoraat en voor een woonwagenkamp. Vanaf zijn emeritaat geeft hij cursussen en retraites in binnen- en buitenland.

startdatum/-tijd
dinsdag 23 november 2021 – 20:00 uur

einddatum/-tijd
dinsdag 23 november 2021 – 22:00 uur 

locatie
Dorpskerk, Hoofdstraat 19, 2351 AA Leiderdorp

kosten
€ 5 inclusief koffie en thee

 aanmelden

Ga naar https://www.cbileiderdorp.nl/20211123_lezing_knippenberg om u aan te melden.
Uw betaling graag digitaal (zie het aanmeldingsformulier voor de gegevens) of contant op de avond van de lezing.

extra informatie

De eindtijd van de lezing is een indicatie.