Praktijk ‘Levensverhaal en levensbeschouwing´

Project Generatie17 – werkplaats sociale spiritualiteit

Praktijk ´Levensloop en levensbeschouwing´ –  verkenning en uitwisseling van de eigen religieuze biografie

Beschrijving bijeenkomsten

Tijdens de bijeenkomsten vertellen de deelnemers hun levensgeschiedenis aan elkaar  en ze beschrijven de functie en betekenis van religie daarin. Op deze manier exploreren de groepsleden de rol van religie in hun leven.

Vragen die aan de orde kunnen komen: in welk gezin en in welke plaats ben je geboren? Was er sprake van een bepaalde levensbeschouwing? Behoorden ouders tot een kerk of levensbeschouwelijk genootschap? Wat was de rol van religie bij schoolkeuzes? Hoe heeft je denken over religie zich ontwikkeld in je volwassen leven?  Speelde het een rol bij  partnerkeuze?  Hoe kijk je nu aan tegen de plaats van religie in de samenleving en in  je eigen leven?

Bijeenkomsten & locatie

Aantal deelnemers : maximaal 5

Aantal bijeenkomsten: 5

Locatie: Beuningen

Begeleider: André Haverkort

André was bijna 40 jaar huisarts in Beuningen.  Hij was tevens parttime docent aan de medische faculteit in Nijmegen en huisartsopleider. In zowel de praktijk als in het onderwijs  was hij extra geboeid door de persoonlijke verhalen van patiënten, studenten en huisartsen- in-opleiding.  Wat staat hen in de weg? Wat hebben ze nodig om verder te komen? En welke rol kun je  daar als huisarts/begeleider in spelen?

André werkt nog als intervisiebegeleider bij groepen (waarnemende) huisartsen en specialisten.

Meer informatie?

André Haverkort
andrehaverkort10@gmail.com

 

Terug