Praktijk ‘Bezielen en bezield worden’

Project Generatie17 – werkplaats sociale spiritualiteit

Praktijk ‘Bezielen en bezield worden’

Thema

Geraakt worden tot in je ziel. Met hart en ziel je inzetten voor een ideaal. Een zielsverwant vinden.  Onze taal kent veel uitdrukkingen over de ziel. En dat is niet voor niets. Bezieling is een primaire levensbehoefte.

We staan er niet altijd bij stil, maar eigenlijk is het eenvoudig om elkaar te bezielen of om bezield te worden. De enige voorwaarde voor bezieling is namelijk het maken van contact. Net als bij elektriciteit gaat de ziel stromen zodra er contact gemaakt wordt. Contact met jezelf, met een ander, met de wereld/samenleving of met een bron als muziek, natuur, spiritualiteit. Verhalen van mensen over hun leven gaan dan ook altijd over  hun verhouding tot deze vier gebieden.

In onze groep ‘Bezielen en bezield worden’ willen we daarom ons contact met deze vier gebieden verkennen en met elkaar delen. Welk gebied zoeken we – bewust of onbewust – het meest op voor onze bezieling? En aan welk gebied zijn we – misschien noodgedwongen door bv Corona – weinig toegekomen? En hoe maken we dat contact eigenlijk?

Begeleiding

Als Gestalt-/relatietherapeut en theologe komen in deze groep twee van mijn bronnen (opleidingen) bij elkaar: de Gestalt- en relatietherapie waarin contact hét centrale thema is en de theologie, die voor mij vooral gaat over mensen en hun bezieling. Ik zie er dan ook naar uit om deze groep te begeleiden en nodig  je van harte uit om deel te nemen! (NB de groepen zijn uitdrukkelijk geen therapeutische groepen.)

Groep

De groep zal bestaan uit maximaal  6 mensen, mijzelf incluis. Iedereen is welkom.

Data

In principe komen we vijf keer bij elkaar, eens in de twee tot drie weken. De data worden in onderling overleg bepaald. In april 2023 zal er weer een nieuwe groep starten.

Kosten

De kosten voor deze groep bedragen € 5 per bijeenkomst i.v.m. de kosten voor het huren van de ruimte. Koffie en thee zijn hierbij inbegrepen.

Nadere informatie en/of aanmelden

Voor nadere informatie en/of aanmelden voor deze groep kunt u mij mailen: mdevalk@mv-gestalttherapie.nl. Graag uw telefoonnummer vermelden. Ik zal dan telefonisch contact met u opnemen om alvast even kennis te maken en eventuele vragen te beantwoorden.

Voor algemene vragen kunt u terecht bij Theo Gallé, g17@vincentdepaulcenter.nl.

Locatie:     Beuningen
Data:          in gezamenlijk overleg

Marike de Valk,
Gestalt- en relatietherapeute/theologe (gepensioneerd)
mdevalk@mv-gestalttherapie.nl

Terug