Praktijk ‘Bezielen en bezield worden’

Project Generatie17 – werkplaats sociale spiritualiteit

Praktijk ‘Bezielen en bezield worden’

Thema

Geraakt worden tot in je ziel. Met hart en ziel je inzetten voor een ideaal. Een zielsverwant vinden.  Onze taal kent veel uitdrukkingen over de ziel. En dat is niet voor niets. Bezieling is een primaire levensbehoefte.

We staan er niet altijd bij stil, maar eigenlijk is het eenvoudig om elkaar te bezielen of om bezield te worden. De enige voorwaarde voor bezieling is namelijk het maken van contact. Net als bij elektriciteit gaat de ziel stromen zodra er contact gemaakt wordt. Contact met jezelf, met een ander, met de wereld/samenleving of met een bron als muziek, natuur, spiritualiteit. Verhalen van mensen over hun leven gaan dan ook altijd over  hun verhouding tot deze vier gebieden.

In onze groep ‘Bezielen en bezield worden’ willen we daarom ons contact met deze vier gebieden verkennen en met elkaar delen. Welk gebied zoeken we – bewust of onbewust – het meest op voor onze bezieling? En aan welk gebied zijn we – misschien noodgedwongen door bv Corona – weinig toegekomen? En hoe maken we dat contact eigenlijk?

Begeleiding

Als Gestalt-/relatietherapeut en theologe komen in deze groep twee van mijn bronnen (opleidingen) bij elkaar: de Gestalt- en relatietherapie waarin contact hét centrale thema is en de theologie, die voor mij vooral gaat over mensen en hun bezieling. Ik zie er dan ook naar uit om deze groep te begeleiden en nodig  je van harte uit om deel te nemen!

Groep

De groep zal bestaan uit maximaal  6 mensen, mijzelf incluis.

We zullen starten in september 2021 en in gezamenlijk overleg onze momenten van samenkomst bepalen. In principe komen we vijf keer bij elkaar, eens in de twee weken.

Er zijn in de try-outfase geen kosten aan deze groep verbonden.

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail bij mij of bij Jurijn de Vos. In beide gevallen zal ik telefonisch contact met je opnemen om alvast even kennis te maken en eventuele vragen te beantwoorden.

Locatie:     Beuningen (precieze locatie volgt)
Data:          in gezamenlijk overleg

Marike de Valk,
Gestalt- en relatietherapeute/theologe (gepensioneerd)
mdevalk@mv-gestalttherapie.nl

Terug